Tattarivuokaleipä

Asiakkaamme kehittämä ohje mehevään leipään.

5 dl lämmintä vettä
40 g hiivaa
2 tl psylliumjauhetta
2 tl suolaa
1,5 rkl siirappia
2-3 rkl kuivattua nokkosta (ei välttämätön)
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
2 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
4 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja

Laita pellavan- ja seesamin siemenet likoamaan runsaaseen veteen, omiin erillisiin astioihin, muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Sekoita psylliumjauhe kädenlämpöiseen veteen ja anna jauheen turvota noin 5 min.
Murustele joukkoon hiiva ja lisää suola, siirappi ja kuivattu nokkonen (ei välttämätön, mutta antaa mukavan lisän leipään).
Valuta ylimääräinen neste pois siemenien seasta, pellavan siemenistä muodostunutta ”limaa” voi laittaa taikinan sekaan.
Sekoita taikinaan loput kuivat aineet esim. puukauhalla.
Taikina jää löysähköksi.
Anna kohota lämpimässä noin tunti.
Siirrä taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.