Asiakkaamme kehittämä ohje mehevään leipään.
5 dl lämmintä vettä
40 g hiivaa
2 tl psylliumjauhetta
2 tl suolaa
1,5 rkl siirappia
2-3 rkl kuivattua nokkosta (ei välttämätön)
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
2 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
4 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
Laita pellavan- ja seesamin siemenet likoamaan runsaaseen veteen, omiin erillisiin astioihin, muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Sekoita psylliumjauhe kädenlämpöiseen veteen ja anna jauheen turvota noin 5 min.
Murustele joukkoon hiiva ja lisää suola, siirappi ja kuivattu nokkonen (ei välttämätön, mutta antaa mukavan lisän leipään).
Valuta ylimääräinen neste pois siemenien seasta, pellavan siemenistä muodostunutta ”limaa” voi laittaa taikinan sekaan.
Sekoita taikinaan loput kuivat aineet esim. puukauhalla.
Taikina jää löysähköksi.
Anna kohota lämpimässä noin tunti.
Siirrä taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.