Tattaripeltirieska

Nopea ja helppo resepti, josta tulee 1 uunipellillinen.

2 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
2 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2-3/4 tl suolaa
3 dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vesi + öljy ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina jauhojen avulla uunipellille ohueksi levyksi.
Pistele haarukalla ja leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä paloiksi.
Paista 200 asteessa 20-25 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.