Porkkanaiset tattaririeskat

1 porkkana raasteena
1 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
5 dl vettä
0,5 tl suolaa
2 tl siirappia/sokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
0,5 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
1 tl psylliumia
1 rkl rasvaa

Keitä tattarirouheesta puuro pakkauksen ohjeen mukaan porkkanaraasteen kanssa.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele tarvittaessa jauhojen avulla 9:ksi rieskaksi ja pistele haarukalla.
Paista 200 asteessa noin 20 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.