Peltisuolakeksit

1,5 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
1 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1,25 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vesi ja öljy.
Taikinan kuuluu olla aika juoksevaa.
Levitä taikina lusikan avulla tasaiseksi levyksi pellille ja ripottele pinnalle halutessasi esim. sormisuolaa.
Paista 175 asteessa noin 40 min, käännä uuni pois päältä ja anna kuivahtaa vielä 10-20 min.
Murra levy palasiksi ja tarjoa esim. juustojen ja hillon kanssa.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.