Yrttimuffinssit

Noin 12 kpl.

1 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1 1/2 dl kaurajauhoja (voi esim. blendata Keskisen Myllyn kaurahiutaleista)
1 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
1 1/2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
Kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
3 rkl rypsiöljyä
3 dl maitoa
Pestoa tai yrttituorejuustoa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää sekaan juustoraaste ja hienonnettu basilika. 
Sekoita.
Lisää öljy + maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Käytä tukevareunaisia muffinssivuokia. Laita jokaisen vuoan pohjalle ensin vähän taikinaa, sitten täytteeksi n. 1 tl pestoa/yrttituorejuustoa ja päälle vielä taikinaa.
Paista 200 asteessa noin 15 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.