n. 2 dl survottua perunaa
0,5 dl vettä
0,5 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
0,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
0,5 tl suolaa

Lisää survotun perunan joukkoon vesi ja suola.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut rouhe ja jauho.
Taputtele taikinasta pellille yksi iso tai kaksi pientä rieskaa.
Paista 250 asteessa vaaleanruskeiksi.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.