Tattariomenapiirakka

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
½ dl Keskisen myllyn tattarihiutaleita
1 dl perunajauhoja
1 dl Keskisen myllyn tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
Laita päälle 3-4 kotimaista omenaa lohkoina sekä sekä ripottele niiden pinnalle sokeria ja kanelia.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. 
Lisää muna hyvin sekoittaen. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. 
Paista 200 ast. n.1/2 tuntia.
Voit tarjoilla myös vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. 

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.