2,5 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa (tai maun mukaan)
4 dl Keskisen myllyn tattarijauhoja
0,5 dl Keskisen myllyn tattarirouhetta
3 tl leivinjauhetta
Yhdistä maito ja kananmunat.
Vaahdota vatkaimella sen verran vaahdoksi, että kananmunien rakenne kunnolla rikkoutuu.
Sekoita kuivat aineet keskenään, yhdistä vaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lisää viimeisenä öljy.
Kaada suorakaiteen muotoiseen voideltuun vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa n. 25-30 min. kunnes leipä on kypsä.
Varmista leivän kypsyys sisältä tikulla.
Voit yhdistää taikinaan 0,5 dl murustettua fetajuustoa, oreganoa, auringonkukan- tai seesaminsiemeniä oman makusi mukaan.
Säilytä leipä jääkaapissa tarjoilujen välillä.