2,5 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa (tai maun mukaan)
4 dl Keskisen myllyn tattarijauhoja
0,5 dl Keskisen myllyn tattarirouhetta
3 tl leivinjauhetta 

Yhdistä maito ja kananmunat. 
Vaahdota vatkaimella sen verran vaahdoksi, että kananmunien rakenne kunnolla rikkoutuu. 
Sekoita kuivat aineet keskenään, yhdistä vaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 
Lisää viimeisenä öljy. 
Kaada suorakaiteen muotoiseen voideltuun vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa n. 25-30 min. kunnes leipä on kypsä. 
Varmista leivän kypsyys sisältä tikulla. 
Voit yhdistää taikinaan 0,5 dl murustettua fetajuustoa, oreganoa, auringonkukan- tai seesaminsiemeniä oman makusi mukaan. 
Säilytä leipä jääkaapissa tarjoilujen välillä.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.