Tattarihiutalekeksit

100 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
½ dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojuomajauhetta
3 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna vatkaten joukkoon.
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao tattarijauhoihin
ja lisää seos vaahtoon.
Sekoita taikinaan lopuksi tattarihiutaleet.
Ota taikinasta teelusikalla nokareita leivinpaperille uunipellille.
Paista 200C asteessa uunin keskitasolla n. 5 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.