Tattari-nokkospannari

Mehevä suolainen pannari nokkosella höystettynä.

n. 1 l tuoreita nokkosen lehtiä
5 dl vichy-vettä
2 kananmunaa
2 tl sokeria
0,5 -1 tl suolaa
2 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
1 tl psylliumia
0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Huuhdo nokkosen lehdet ja keitä niitä runsaassa vedessä pari minuuttia. Huuhtele nokkonen vielä kylmällä vedella ja hienonna.
Sekoita vichy ja munat keskenään, lisää sokeri ja suola sekä tattarihiutaleet, joihin on lisätty psylliumi.
Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan rasva ja hienonnettu nokkonen.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 25 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.