125 g voita tai margariinia
1,25 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,75 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
2,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
0,5 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
1 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 sitruunan mehu

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi joukkoon rasva.
Lisää sitruunan raastettu kuori ja sitruuna mehua, kunnes saat koossa pysyvän massan.
Pyörittele taikinasta pieniä palleroita, laita pellille ja litistä vähän.
Jätä runsaasti leviämisvaraa keksien ympärille.
Paista 175 asteessa keksien koosta riippuen noin 7- 10 min.
Anna valmiiden keksien jäähtyä pellillä.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.