Runebergintortut

Noin 10 kappaletta

2 dl omenasosetta
3/4 dl rypsiöljyä
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl piparimurua tai 1 dl korppujauhoa + 1/4 dl fariinisokeria + 1 tl piparkakkumaustetta
3/4 tl kardemummaa
1 1/2 dl kaurajauhoa (voit blendata kaurahiutaleesta)
1/2 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaletta tai mantelirouhetta
3/4 tl ksantaania

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita omenasose + rypsiöljy ja lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen.
Laita taikina muffinssivuokiin (jos paperisia vuokia, niin laita 2 päällekkäin etteivät leviä).
Paista 200 asteessa 15-20 min.

Kostuta jäähtyneet tortut joko manteliliköörillä tai laimennetulla + makeutetulla karvasmanteliaromilla tai laimennetulla ja makeutetulla sitruunamehulla.
Koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.