Noin 10 kappaletta
2 dl omenasosetta
3/4 dl rypsiöljyä
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl piparimurua tai 1 dl korppujauhoa + 1/4 dl fariinisokeria + 1 tl piparkakkumaustetta
3/4 tl kardemummaa
1 1/2 dl kaurajauhoa (voit blendata kaurahiutaleesta)
1/2 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaletta tai mantelirouhetta
3/4 tl ksantaania
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita omenasose + rypsiöljy ja lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen.
Laita taikina muffinssivuokiin (jos paperisia vuokia, niin laita 2 päällekkäin etteivät leviä).
Paista 200 asteessa 15-20 min.
Kostuta jäähtyneet tortut joko manteliliköörillä tai laimennetulla + makeutetulla karvasmanteliaromilla tai laimennetulla ja makeutetulla sitruunamehulla.
Koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.