2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
0,5 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
0,5 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5-1 tl kardemummaa (maun mukaan)
0,75 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
2,25 dl (kaura-)maitoa tai muuta kasvimaitoa
2 rkl vichyä
pinnalle:öljyä tai sulaa margariinia ja sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää öljy, maito ja vichy ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina vahvareunaisiin muffinssivuokiin jättäen vähän kohoamisvaraa.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kypsiä.
Anna munkkien jäähtyä pieni hetki, irroita ne sitten vuoista, voitele kauttaaltaan öljyllä tai sulalla rasvalla ja kääntele sokerissa.
Jos et tarjoile munkkeja heti, ne kannattaa säilyttää ilmatiiviisti sokeroimattomina ja ennen tarjoilua lämmittää mikrossa lämpimiksi, voidella ja sokeroida.