2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
0,5 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
0,5 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5-1 tl kardemummaa (maun mukaan)
0,75 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
2,25 dl (kaura-)maitoa tai muuta kasvimaitoa
2 rkl vichyä

pinnalle:öljyä tai sulaa margariinia ja sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää öljy, maito ja vichy ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina vahvareunaisiin muffinssivuokiin jättäen vähän kohoamisvaraa.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kypsiä.
Anna munkkien jäähtyä pieni hetki, irroita ne sitten vuoista, voitele kauttaaltaan öljyllä tai sulalla rasvalla ja kääntele sokerissa.

Jos et tarjoile munkkeja heti, ne kannattaa säilyttää ilmatiiviisti sokeroimattomina ja ennen tarjoilua lämmittää mikrossa lämpimiksi, voidella ja sokeroida.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.