Omenamuffinssit

1 1/2 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita (tai -jauhoja)
1 1/2 dl Keskisen Myllyn tattarirouhetta
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3/4 tl jauhettua inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl auringonkukan siemeniä karkeasti rouhittuina
1 dl rypsiöljyä
4 dl omenasosetta tai hienoa omenaraastetta

Aja kaurahiutaleet monitoimikoneella jauhoksi tai käytä valmiita kaurajauhoja.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää öljy ja omenasose/-raaste ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
Annostele taikina muffinssivuokiin. Kannattaa laittaa vuoat muffinipellin koloihin tai käyttä tukevia vuokia, että muffinssien muoto säilyy paiston ajan.
Paista 200 asteessa noin 15-20 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.