3 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
3 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1,5 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita
1 dl haluamiasi siemeniä (esim. auringonkukan tai kurpitsan)
1,5 dl haluamiasi pähkinöitä (esim. pekaani tai cashew)
1 tl kanelia
0,75 tl kardemummaa
1,25 tl piparkakkumaustetta
3 rkl vaahterasiirappia
3-4 rkl rypsiöljyä
1,5 dl kuivattuja karpaloita

Sekoita kuivat aineet ja karkeasti rouhitut pähkinät keskenään.
Lisää joukkoon siirappi ja öljy ja sekoita hyvin.
Paahda uunissa 175 asteessa noin 20 min.
Sekoita mysliä pari kertaa paahtamisen aikana ja tarkkaile, ettei se pala.
Lisää jäähtyneen myslin joukkoon kuivatut karpalot pienittyinä tai kokonaisina.
Purkita.
Annoksesta tulee 3 pientä tai 2 isoa lasipurkkia.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.