100 g juustoraastetta (Emmental)
100 g voita
4 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
0,5 tl yrttisuolaa
0,5 tl soodaa
1 dl piimää

Sekoita pehmeään juustovoiseokseen tattarihiutaleet ja yrttisuola
Sekoita sooda piimään ja lisää seos taikinaan.
Ota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille ja taputtele matalaksi.
Paista keksejä noin 200 asteessa noin 10-12 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.