Herkkupannari tattarista

8 dl maitoa tai kauramaitoa
2 kananmunaa
2,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1,5 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl kardemummaa
1 dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia

Vispaa munat ja maito sekaisin kulhossa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-maitoon.
Sekoita tasaiseksi.
Lisää rasva ja sekoita hyvin.
Anna turvota noin 1/2 tuntia.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.