Appelsiinimuffinssit

2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
0,5 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
0,5 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
1 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
2 dl appelsiinimehua
2 rkl vichyä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää mehu ja öljy/rasva taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi vichy ja kääntele nopeasti sekaan, mutta älä sekoita kauan.
4. Lusikoi taikina vahvareunaisiin muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 10-15 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.