3 dl maitoa tai kauramaitoa
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
2 rkl sokeria
3 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
2,5 rkl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä tai sulaa margariinia
2 dl vichyä (tuo vohveleihin rapsakkuutta)

Sekoita maito, kananmunat, suola ja sokeri kulhossa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan kanssa taikinaan.
Anna turvota noin puoli tuntia.
Sekoita vichy vasta juuri ennen paistoa.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.