Tattarisuklaapuuro

1 l vettä
2-2,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1 dl sokeria
3-5 rkl aitoa kaakaota (maun mukaan)
1 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa

Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään ja siivilöi kaakao joukkoon.
Kun vesi kiehuu, kaada jauhoseos ohuena nauhana veteen vispilällä hyvin vatkaten. Näin vältät jauhojen paakkuuntumisen.
Anna puuron kiehua pienellä lämmöllä vartin verran.
Sokerin määrää voit lisätä tai vähentää makusi mukaan, samoin kuin kuumaa vettä, jos haluat puurosta ohuempaa.
Kun puuro on valmista ja hieman jäähtynyttä, vispaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.