125 g voita
1 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
1.5 tl pomeranssinkuorta
0.5 tl inkivääriä
0.5 tl neilikka
1 kananmuna
2 dl perunajauhoja
3.5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
0.5 tl suolaa
0.5 tl soodaa

Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
Lisää kananmuna hyvin sekoittaen.
Sekoita perunajauhot, tattarijauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää    seos taikinaan. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Kauli ohueksi levyksi ja ota muotilla pipareita pellille.
Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.