7 dl maitoa
4 kananmunaa
1 dl perunajauhoa
3 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria (tai maun mukaan, tästä tulee suht. makeaa)
3 tl vaniljasokeria (tässäkin oman maun mukaan)
1 dl sulaa voita

Sulata voi kattilassa. 
Mittaa kuiva-aineet leivontakulhoon (perunajauhot siivilän lävitse, ettei jää paakkuja). 
Sekoita aineet keskenään. 
Mittaa toiseen astiaan maito ja kananmunat, ja pyöräytä vatkaimella tai käsin vatkaten sekaisin. 
Lisää munamaitoon kuiva-aineet hissukseen valuttaen ja samalla vatkaten. 
Viimeisenä lisää sula rasva. Anna turvota puolisen tuntia. 
Ota korkeareunaisempi uunipelti ja vuoraa se leivinpaperilla. 
Sekoita vielä kerran ennen kaatamista pellille. 
Paista 200 asteisessa uunissa n. puolisen tuntia. 
Pannari ruskistuu normaaliin tapaan. 
Herkuttele hillon, kermavaahdon tai jäätelön kera. 

Pannarista saa syksyisen lisäämällä päälle omenakuutioita, kanelia ja fariinisokeria ennen paistamista.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.