Tattarinäkkäri

2 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita
1,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
3/4 dl pellavansiemeniä
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl kiehuvan kuumaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää öljy ja vesi.
Sekoita tasaiseksi
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja siirrä pellille.
Leikkaa veitsellä paloiksi ja paista 150 asteessa noin tunti.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.