Tattarimutakakku

2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl fariinisokeria
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1,75 tl leivinjauhe
100 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl maitoa

Keskisen Myllyn tattarirouhetta vuoan jauhottamiseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Rouhi suklaa karkeasti ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
Lisää myös öljy ja maito ja sekoita tasaiseksi esim. lusikalla.
Voitele ja jauhota vuoka tattarirouheella.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 17 min.
Kakku on valmista, kun se on vielä hyllyvää keskeltä.
Tarjoa esim. mansikoiden ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.