Tattarimaustekakku

4 dl piimää tai kermaviiliä
1½ dl sokeria
2 dl siirappia
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1½ tl soodaa
5 dl Keskisen myllyn tattarijauhoja
175 g voita

Sekoita piimä, sokeri ja siirappi.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sulatettu voi.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan.
(Taikina on erittäin löysää.)
Paista 175C 50-60 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.