Tattarikasvispata

2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pss herne-maissi-paprikaa
1 paketti (290 g) valmiiksi liotettuja kikherneitä
1 1/4 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chilijauhetta
ripaus mustapippuria
3 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita
4-5 dl kuumaa kasvislientä (vettä + 1 liemikuutio)
1,5 rkl sitruunamehua
suolaa

Pieni sipulit ja porkkana palasiksi.
Kuullota sipulit isolla pannulla tilkassa öljyä.
Lisää porkkanat ja kuullota vielä hetki.
Kaada pannulle herne-maissi-paprika-pussi ja sekoita, kunnes ne sulavat.
Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet.
Mausta.
Sekoita suurimot joukkoon ja sekoittele, kunnes mausteet ovat levinneet tasaisesti.
Lisää kasvislientä noin 1 dl kerrallaan ja anna liemen imeytyä suurimoihin kunnolla ennen seuraavaa lisäystä.
Purista lopuksi joukkoon sitruunan mehu ja lisää suolaa maun mukaan.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.