4 kananmunaa
2 dl sokeria
150 g sulatettua margariinia
1 dl kermaa
3 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kerma.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen vuorotellen rasvan kanssa.
Paista 175 asteessa noin 45 min.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.