3 dl vettä
2 dl sokeria
1 pkt taateleita
200 g voita tai margariinia
2,5 dl Keskisen myllyn tattarijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 munaa

Keitä vesi, sokeri ja taatelit soseeksi.
Lisää voi lämpimään taateliseokseen.
Kun voi on sulanut, vatkaa munat yksitellen joukkoon.
Lisää jauhoseos kevyesti vatkaten.
Kaada taikina jauhotettuun vuokaan.
Paista 180C lämmössä n. 1 h.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.