Kaiken pilkkomisen ja pikkelöinnin jälkeen päästään käärimään makirullia!
Käärimiseen kannattaa ehdottomasti ostaa euron tai parin bambumatto. Varsinkin, jos olet sushinoviisi.
Aseta norileväarkki bambumatolle karheaa puoli ylöspäin.
Painele kevyesti päälle kostutetuin käsin ohut kerros (noin 1/2 cm) sushikauraa 2/3 arkillista eli jätä yläpäästä 1/3 ilman kauraa, jotta saat suljettua arkin.
Sipaise leveyssuunnassa kauran keskelle ohut piparjuuriraita. Aseta haluamasi täytteet piparjuuriviivan päälle.
Rullaa bambumaton avulla tiukka käärö. Bambumaton avulla kannattaa kiristellä kääröä jo heti, kun saa kauran kääräistyä piiloon. Sitten vielä lopuksi, kun koko arkki on suljettu.
Jos norileväarkki ei tartu kiinni, kostuta sitä hiukan reunasta vedellä. Jätä sauma alaspäin.
Leikkaamista helpottamaan voit sekoittaa pienen määrän vettä ja etikkaa, sekä kastaa veitsi siihen ennen leikkaamista.
Yhdestä sushirullasta tulee 8-10 palaa.