Sushin kääriminen

Kaiken pilkkomisen ja pikkelöinnin jälkeen päästään käärimään makirullia!
Käärimiseen kannattaa ehdottomasti ostaa euron tai parin bambumatto. Varsinkin, jos olet sushinoviisi.

Aseta norileväarkki bambumatolle karheaa puoli ylöspäin.
Painele kevyesti päälle kostutetuin käsin ohut kerros (noin 1/2 cm) sushikauraa 2/3 arkillista eli jätä yläpäästä 1/3 ilman kauraa, jotta saat suljettua arkin.
Sipaise leveyssuunnassa kauran keskelle ohut piparjuuriraita. Aseta haluamasi täytteet piparjuuriviivan päälle.
Rullaa bambumaton avulla tiukka käärö. Bambumaton avulla kannattaa kiristellä kääröä jo heti, kun saa kauran kääräistyä piiloon. Sitten vielä lopuksi, kun koko arkki on suljettu.
Jos norileväarkki ei tartu kiinni, kostuta sitä hiukan reunasta vedellä. Jätä sauma alaspäin.
Leikkaamista helpottamaan voit sekoittaa pienen määrän vettä ja etikkaa, sekä kastaa veitsi siihen ennen leikkaamista.
Yhdestä sushirullasta tulee 8-10 palaa.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.