Sitruunamuffinssikakku

Taikinasta tulee 12 kpl muffinsseja tai 1 pieni vuokakakku

2,7 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia

3 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
1,4 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua SITRUUNA-rypsiöljyä

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175°C:een.

Ota esille 12 pientä muffinssivuokaa tai 1 pieni uunivuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Sekoita maito, kananmuna ja Alavuden kylmäpuristettu SITRUUNA-rypsiöljy kuiva-aineisiin.
Täytä vuoka/vuoat taikinalla noin 2/3 osaa.
Paista (ei kiertoilmalla) uunissa kunnes leivoksen keskelle pistettyyn puutikkuun ei jää yhtään taikinaa, muffinsseja noin 20-25 minuuttia ja vuokakakkua noin 40-45 minuuttia.

Vinkki:

Valmista vuokakakku pari päivää ennen tarjoamista, jotta se ehtii tekeytyä jääkaapissa. Tarjoa kakku kylmänä ja nauti!

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.