Taikinasta tulee 12 kpl muffinsseja tai 1 pieni vuokakakku
2,7 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
3 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
1,4 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 dl Alavuden kylmäpuristettua SITRUUNA-rypsiöljyä
Valmistusohje
Lämmitä uuni 175°C:een.
Ota esille 12 pientä muffinssivuokaa tai 1 pieni uunivuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Sekoita maito, kananmuna ja Alavuden kylmäpuristettu SITRUUNA-rypsiöljy kuiva-aineisiin.
Täytä vuoka/vuoat taikinalla noin 2/3 osaa.
Paista (ei kiertoilmalla) uunissa kunnes leivoksen keskelle pistettyyn puutikkuun ei jää yhtään taikinaa, muffinsseja noin 20-25 minuuttia ja vuokakakkua noin 40-45 minuuttia.
Vinkki:
Valmista vuokakakku pari päivää ennen tarjoamista, jotta se ehtii tekeytyä jääkaapissa. Tarjoa kakku kylmänä ja nauti!