200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
tattarirouhetta kakkuvuokaan

Vatkaa huoneenlämmin rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
Lisää kuoriraaste taikinaan.
Lisää kuivat aineet ja mehu taikinaan parissa erässä.
Sekoita tasaiseksi.
Voitele ja jauhota (tattrirouheella) rengasvuoka.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 40-45 min. Tarkista kypsyys tikulla.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.