Sieni-pekonitattaripasta

1 l vettä
3,5 dl Keskisen Myllyn tattarifusillia tai -makaronia
240 g sieniä (esim. kantarelleja) tuoreena
100 g pekonia
mustapippuria
1 prk (2,5 dl) 3 sipulin ruokakermaa
suolaa maun mukaan

Keitä fusilleja runsaassa, suolalla maustetussa vedessä max. 2 min. 
Kaada kypsät fusillit lävikköön ja huuhtele vedellä.
Pilko sienet ja paista niin kauan, että neste on haihtunut. 
Lisää pilkottu pekoni sienten sekaan.
Ruskista pekoni ja sienet. 
Mausta mustapippurilla.
Lisää ruokakerma.
Sekoita keitetty pasta ja sieni-pekoniseos keskenään.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.