Raparperipaistos

Rapisevan herkullinen paistos alkukesään.
Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa

4-5 raparperin vartta
0,5 dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl tattarisuurimoita
0,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
3/4 dl fariinisokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia

Kuori ja pilko raparperin varret.
Voitele uunivuoka ja laita pilkotut raparperinvarret vuokaan.
Ripottele päälle fariinisokeri ja sekoita kevyesti.
Sekoita loput aineet astiassa ja kaada raparperien päälle.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.