Raparperi-tattarivispipuuro

Raikas ja pumpulinen puuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

1 l vettä
n. 4 raparperin vartta pienittynä
ripaus suolaa
2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
3/4 – 1 1/4 dl sokeria
Ripaus vaniljasokeria/kardemummaa oman maun mukaan (ei välttämätön)

Keitä raparperin palasia suolalla maustetussa, kiehuvassa vedessä.
Vispaa joukkoon tattarijauhot pienissä erissä, jotta ei syntyisi paakkuja.
Keitä vielä noin 10 min.
Siirrä kattila levyltä ja lisää sokeria maun mukaan. Samalla voit lisätä halutessasi vaniljasokeria tai kardemummaa.
Anna puuron jäähtyä kunnolla.
Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Puuro on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.