1 1/2 dl kaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl tattarihiutaleita
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasooda
3/4 dl juoksevaa margariinia
2 dl piimää
1 kananmuna
pinnalle:
puolukat
1 1/2 dl tattarihiutaleita
1/4 dl tummaa sokeria
ripaus suolaa
1/2 tl kardemumma
1/2 dl juoksevaa margariinia
Blendaa tattarihiutaleet karkeaksi jauhoiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää rasva, piimä ja kananmuna.
Sekoita nopeasti tasaiseksi esim. lusikalla.
Kaada taikina leivinpaperoidun uunivuoan (20cm x 30cm) pohjalle.
Ripottele pinnalle puolukat.
Pinnan muruseos:
Paahda tattarihiutaleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä ja alkavat tuoksua.
Lisää sokeri ja mausteet.
Sekoita.
Ota levy pois päältä, lisää rasva ja sekoittele kunnes seos on murumaista.
Ripottele piirakan pinnalle ja paista 200 asteessa noin 15-20 min.