Puolukkapiirakka

1 1/2 dl kaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl tattarihiutaleita
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasooda
3/4 dl juoksevaa margariinia
2 dl piimää
1 kananmuna

pinnalle:

puolukat
1 1/2 dl tattarihiutaleita
1/4 dl tummaa sokeria
ripaus suolaa
1/2 tl kardemumma
1/2 dl juoksevaa margariinia

Blendaa tattarihiutaleet karkeaksi jauhoiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää rasva, piimä ja kananmuna.
Sekoita nopeasti tasaiseksi esim. lusikalla.
Kaada taikina leivinpaperoidun uunivuoan (20cm x 30cm) pohjalle.
Ripottele pinnalle puolukat.

Pinnan muruseos:
Paahda tattarihiutaleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä ja alkavat tuoksua.
Lisää sokeri ja mausteet.
Sekoita.
Ota levy pois päältä, lisää rasva ja sekoittele kunnes seos on murumaista.
Ripottele piirakan pinnalle ja paista 200 asteessa noin 15-20 min.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.