Tämä kääretorttu sopii moneen ruokavalioon. Siitä huolimatta- tai ehkä juuri siksi- leivonnainen on erittäin maukas. Voit halutessasi korvata puolukkacurdin puolukkahillolla tai jollain muulla hillolla. Jos kääretortun ei tarvitse olla maidoton, puolukkacurdissa voi käyttää voita ja kookoskerman voi vaihtaa tavalliseen kermaan ja rahkaan. Suosittelemme silti käyttämään rohkeasti kookosta!
Puolukkacurd: (hieman mukaillen www.maku.fi-sivustolta)
3 1/2 dl puolukoita
1/2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 keltuaista
50 gr maidotonta margariinia
Kookoskerma:
1 prk (400 ml) kookosmaitoa, joka on ollut väh. 3 h jääkaapissa
1 rkl vaniljasokeria
1-1 1/2 tl kardemummaa
1-2 rkl sokeria
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1-1 1/2 tl kardemummaa
Tee näin:
Aloita valmistamalla puolukkacurd:
Sekoita kattilassa puolukat, vesi ja sokeri. Keitä seosta pari minuuttia, kunnes puolukat pehmenevät. Ota kattila pois levyltä ja survo seos tasaiseksi. Lisää survokseen maissitärkkelys ja keltuainen ja sekoita hyvin. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee (kiehuu ensin pari minuuttia). Nosta kattila levyltä ja lisää sekaan margariini. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Siirrä jäähtynyt puolukkacurd jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Valmista sitten kookoskerma:
Kaavi kookosmaitopurkkiin erottunut paksumpi, vaalea osa, kulhoon. Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla. Vatkaa sähkövatkaimella parin minuutin ajan ”vaahdoksi”. Maista ja lisää sokeria maun mukaan ja sekoita vielä hyvin. Siirrä vaahto jääkaappiin pohjan teon ajaksi.
Tee lopuksi pohja:
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita tattarijauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon nuolijalla tasaisesti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa 6-8 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin puolukkacurd ja sitten kookoskerma. Rullaa varovasti ja siirrä jääkaappiin vetäytymään vähintään pariksi tunniksi.