Puolukkainen kaurapeltileipä

2 dl ruokakermaa
2 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
1 dl kaurajauhoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl puolukkasurvosta
3/4 dl mantelirouhetta

Sekoita taikinan aineet keskenään.
Anna turvota noin 15 min.
Taputtele paistovuoan pohjalle (32 cm x 24 cm) tasaiseksi. Jos haluat koko uunipellillisen, niin tee kaksinkertainen annos taikinaa.
Paista 250 asteessa noin 15-20 min.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.