Punasipuli-pekonipasta

Viljapelto Suomesta ja taustalla sininen taivas.

1 l vettä
3,5 dl Keskisen Myllyn tattarifusillia
2 kpl punasipulia
80-100 g savupekonia
2 rkl aurajuustoa 
2 dl ruokakermaa
mustapippuria

Keitä fusilleja runsaassa, suolalla maustetussa vedessä max. 2 min. 
Kaada kypsät fusillit lävikköön ja huuhtele vedellä.
Kuullota punasipulikuutiot ja pilkottu pekoni. 
Lisää aurajuusto ja ruokakerma. 
Mausta mustapippurilla. Hauduta hetki. 
Sekoita keitetty pasta ja punasipuliseos keskenään. 

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.