Porkkanalaatikko

1 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita tai kaurasuurimoita 
1 dl vettä
4,5-5 dl kauramaitoa
1 kg porkkanasosetta
1 muna
1-1,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2-3 tl siirappia

Kiehuta vesi kattilassa, huuhtele tattarisuurimot kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Keitä kunnes vesi on haihtunut.
Lisää kauramaito ja hauduta miedolla lämmöllä puuroksi noin 1 tunti.
Sekoita loput aineet puuroon ja kaada voideltuun uunivuokaan.
Ripottele pinnalle tattarirouhetta ja paista noin 1,5 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.