Kuka voisi vastustaa mehevää porkkanakakkua?
Tätä versiota ei tarvitse monenkaan vain katsoa ihaillen, sillä ohje on gluteeniton ja helposti myös muunnettavissa täysin maidottomaksi.
Nautinnollisia kahvi-/teehetkiä!
Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 1/2-3 dl hienoa porkkanaraastetta
reilu peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 dl mantelijauhoa
1 1/2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1-2 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
Kuorrutus
50 g laktoositonta tai maidotonta voita/margariinia
100 g laktoositonta tuorejuustoa/maidotonta kauravalmistetta
1 1/2 dl tomusokeria
Päälle
Mantelirouhetta
Tuplaamalla kaikki aineet saat koko uunipellillisen verran herkkua!
Valmistus:
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää porkkana-ja inkivääriraasteet vaahdon joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä yhdessä öljyn kanssa.
Paista 200 asteessa noin 20 min.
Anna jäähtyä hyvin.
Notkista huoneenlämpöinen voi/margariini sähkövatkaimella.
Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Lisää tomusokeri parissa erässä ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele mantelirouheella.