Kuka voisi vastustaa mehevää porkkanakakkua?
Tätä versiota ei tarvitse monenkaan vain katsoa ihaillen, sillä ohje on gluteeniton ja helposti myös muunnettavissa täysin maidottomaksi.
Nautinnollisia kahvi-/teehetkiä!

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 1/2-3 dl hienoa porkkanaraastetta
reilu peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 dl mantelijauhoa
1 1/2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1-2 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä

Kuorrutus
50 g laktoositonta tai maidotonta voita/margariinia
100 g laktoositonta tuorejuustoa/maidotonta kauravalmistetta
1 1/2 dl tomusokeria

Päälle 
Mantelirouhetta

Tuplaamalla kaikki aineet saat koko uunipellillisen verran herkkua!

Valmistus:
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää porkkana-ja inkivääriraasteet vaahdon joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä yhdessä öljyn kanssa.
Paista 200 asteessa noin 20 min.
Anna jäähtyä hyvin.
Notkista huoneenlämpöinen voi/margariini sähkövatkaimella.
Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Lisää tomusokeri parissa erässä ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele mantelirouheella.

Näillä onnistut!

Haetaan reseptin kaikki tuotteet

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.