2,5 rkl maidotonta margariinia/juoksevaa kasvisvalmistetta
1 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
8 dl kaura- tai muuta kasvismaitoa
1 dl kaura- tai muuta kasviskermaa
150 g pakastepinaattia
1 kpl kasvisliemikuutio
2-3 rkl kuivattua nokkosta jauheena
ripaus valko- ja mustapippuria
suolaa maun mukaan

Sulata rasva kattilassa.
Vispaa joukkoon tattarijauhot ja puolet kauramaidosta. 
Sekoita kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa.
Lisää kattilaan loppu kauramaito, kaurakerma, pakastepinaatti ja kasvisliemikuutio.
Anna kiehua noin. 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Mausta jauhetulla nokkosella ja pippureilla.
Nosta kattila levyltä ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Nauti keiton seurana tattaripeltirieskaa!

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.