2,5 rkl maidotonta margariinia/juoksevaa kasvisvalmistetta
1 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
8 dl kaura- tai muuta kasvismaitoa
1 dl kaura- tai muuta kasviskermaa
150 g pakastepinaattia
1 kpl kasvisliemikuutio
2-3 rkl kuivattua nokkosta jauheena
ripaus valko- ja mustapippuria
suolaa maun mukaan
Sulata rasva kattilassa.
Vispaa joukkoon tattarijauhot ja puolet kauramaidosta.
Sekoita kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa.
Lisää kattilaan loppu kauramaito, kaurakerma, pakastepinaatti ja kasvisliemikuutio.
Anna kiehua noin. 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Mausta jauhetulla nokkosella ja pippureilla.
Nosta kattila levyltä ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Nauti keiton seurana tattaripeltirieskaa!