1 kg (8-10 kpl) perunoita
vettä
n. 0,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
3 rkl siirappia
2-3 tl suolaa
n. 6 dl maitoa
50 g voita

Keitä perunat kuorineen suolattomasssa vedessä kypsiksi. Kuori kuumina ja soseuta.
Lisää soseeseen tattarijauhot ja anna seoksen seisoa lämpimässä paikassa 2-4 tuntia.
Sekoita soseeseen maito, sulatettu rasva ja mausteeet. 
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoka hieman vajaaksi.
Paista noin 1,5 tuntia 150 asteisessa uunissa.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.