Omenainen kaurasuurimopuuro

2 dl Keskisen Myllyn kaurasuurimoita
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
n. 6 dl omenamehua
1 omena pieninä kuutioina

Liota kaurasuurimoita runsaassa vedessä yön yli tai noin 6 h.
Kiehauta vesi kattilassa.
Lisää suola ja valutetut suurimot.
Keitä kunnes vesi on pääosin haihtunut.
Sekoita joukkoon omenakuutiot ja omenamehu
Anna kiehua hiljalleen noin 45 min. kunnes omenat ja suurimot ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa mehua.
Tarjoile esim. kanelin tai vaniljakastikkeen kanssa lämpimänä tai jäähdytettynä.

Vinkki: suurimoiden liottaminen ei ole välttämätöntä. Jos keität puuron ilman liottamista, tarvitset nestettä noin litran ja keittoaika on noin 1 tunti.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.