Ihanat, helpot, herkulliset arjen pelastajat. 
Gluteeniton, maidoton, munaton, vegaaninen

1,5 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
0,5 dl Keskisen Myllyn tattarihiutaleita
0,5 dl Keskisen Myllyn kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
3/4 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1/4 dl (rypsi)öljyä tai juoksevaa margariinia
1 dl (kaura)maitoa
1 dl vichyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy, maito ja vichy kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 20 min.

Paista pieniä pannareita paistinpannulla keskilämmöllä. Nauti esim. marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.