Herkulliset lusikkaleivät onnistuvat myös tattarijauhoista. Tattari antaa pikkuleipiin ihanan pähkinäisen ja paahteisen maun.
100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
2 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
1 tl psylliumia
väliin: vadelmahilloa
päälle: erikoishienoa sokeria
Paloittele voi/margariini kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä. Kun sulaneeseen rasvaan muodostunut vaahto alkaa laskea, siirrä kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon sokeri.
Anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen.
Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina jälkiruoka/teelusikan pesään ja laita näin muotoutunut keksi leivinpaperoidulle pellille.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-12 min. kunnes keksit ovat kauniin ruskeita.
Laita hilloa hieman jäähtyneen lusikkaleivän tasaiselle pinnalle ja paina toinen puoli kiinni.
Kierittele pikkuleivät hienossa sokerissa. Sokeri tarttu parhaiten vielä hieman lämpimään pikkuleipään.