Kotimainen vaihtoehto mm. riisille tai perunalle

0,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio tai suolaa maun mukaan
1 dl Keskisen Myllyn tattarisuurimoita

Laita tattarisuurimot kiehuvaan kasvisliemikuutiolla/suolalla maustettuun veteen.
Keitä miedolla lämmöllä noin 5-7 min.
Valuta tattarisuurimot siivilän läpi.
Tarjoile esim. kastikkeen kanssa tai käytä salaatin pohjana.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.