Tämän pullataikinan resepti on gluteeniton, maidoton, munaton ja vegaani.
15 kpl
3 dl kaura-,manteli-,kookos-tms. maitoa
3/4 dl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
2 tl psylliumia
2 1/2 tl kardemummaa
1 dl tattarijauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 dl puhdaskaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
1 dl puhdaskaurajauhoja (blendaa hiutaleista)
n. 1 1/2 dl tattarijauhoa
1/2 dl sulatettua maidotonta margariinia tai öljyä
Lämmitä neste noin 42 asteiseksi.
Lisää sokeri, suola, kardemumma, psyllium ja tattarijauhot (1 dl), joihin on sekoitettu kuivahiiva.
Anna turvota noin 10 min.
Lisää kaurahiutaleet, mantelijauho ja kaurajauho hyvin sekoittaen.
Lisää rasva ja lopuksi tattarijauhoa (noin 1 1/2 dl) niin paljon kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa kuitenkin jäädä tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata, riittää, että sekoitat hyvin esim. puuhaarukalla.
Älä kohota vielä.
Kumoa jauhotetulle pöydälle ja muotoile tangoksi.
Leikkaa 15 yhtä suureen osaan ja pyörittele pulliksi.
Kohota lämpimässä noin 30 min.
Voitele vesi-siirappiseoksella (1 1/2 rkl siirappia ja 1 1/2 rkl vettä) ja laita päälle esim. mantelirouhetta tai raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 7-9 min.
Täytä jäähtyneet pullat mantelimassalla tai hillolla sekä kermavaahdolla, oman makusi mukaan.