Kurpitsa-kaurapata

1 pieni myskikurpitsa (1 kg)
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa tai parsakaalia tai paprika
2 dl Keskisen Myllyn kaurasuurimoita
1,5 tl suolaa
1 rkl juustokuminaa
1,5 tl kurkumaa
ripaus mustapippuria
2 tlk kypsiä linssejä tai kikherneitä valutettuina ja huuhdeltuina
1 kasvisliemikuutio
3 dl vettä
4 dl appelsiinimehua

Kuori ja paloittele kurpitsa ja porkkanat noin parin sentin kokoisiksi paloiksi.
Paloittele kesäkurpitsa.
Sekoita kasvikset, kaurasuurimot, linssit/kikherneet ja mausteet isossa, öljytyssä uunivuoassa/padassa.
Liota kasvisliemikuutio veteen ja kaada se appelsiinimehun kanssa kasvisten päälle.
Peitä kannella tai foliolla ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan.
Ota sitten kansi pois ja jatka paistamista 200 asteessa vielä noin puoli tuntia, kunnes kaurasuurimot ovat kypsiä ja neste imeytynyt.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.