1 pieni myskikurpitsa (1 kg)
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa tai parsakaalia tai paprika
2 dl Keskisen Myllyn kaurasuurimoita
1,5 tl suolaa
1 rkl juustokuminaa
1,5 tl kurkumaa
ripaus mustapippuria
2 tlk kypsiä linssejä tai kikherneitä valutettuina ja huuhdeltuina
1 kasvisliemikuutio
3 dl vettä
4 dl appelsiinimehua
Kuori ja paloittele kurpitsa ja porkkanat noin parin sentin kokoisiksi paloiksi.
Paloittele kesäkurpitsa.
Sekoita kasvikset, kaurasuurimot, linssit/kikherneet ja mausteet isossa, öljytyssä uunivuoassa/padassa.
Liota kasvisliemikuutio veteen ja kaada se appelsiinimehun kanssa kasvisten päälle.
Peitä kannella tai foliolla ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan.
Ota sitten kansi pois ja jatka paistamista 200 asteessa vielä noin puoli tuntia, kunnes kaurasuurimot ovat kypsiä ja neste imeytynyt.