Kinkkumakaronilaatikko

Viljapelto Suomesta ja taustalla sininen taivas.

200 g Keskisen Myllyn tattarifusillia
120 g kinkkua suikaleina
1 sipuli
8 cm:n pätkä purjoa
suolaa

Juustokastike:
200 g sulatejuustoa
5,5 dl vettä


Huom! Laita tattarimakaronit raakana vuokaan.
Levitä puolet makaroneista 1,5 l:n vuokaan.
Lisää kinkku, silputtu sipuli, suikaloitu purjo sekä
hiukan suolaa makaronien päälle.
Levitä loput makaronit.
Sulata juusto kuumaan veteen ja kaada vuokaan niin,
että makaronit peittyvät.
Paista 200 C:ssa n. 45 min.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.