Keväinen fetapasta

250 g Keskisen Myllyn kaurahärkäpapupastaa
1 pss valmis bernaisekastiketta
voita
nippu tuoretta parsaa
200 g fetaa
250 g kirsikkatomaatteja

Keitä pasta runsassuolaisessa vedessä.
Poista parsojen puiset kannat, kuori halutessasi ja paloittele parsa.
Valuta vesi pois kypsästä pastasta.
Lisää pastan joukkoon bernaiskastikkeen ohjeen mukainen määrä voita, pussillinen kastikeainetta ja sekoita huolella.
Lisää vesi bernaiskastikkeen ohjeen mukaisesti ja sekoita huolella. Pasta saattaa imeä vielä hieman nestettä, joten tarvittaessa lisää sitä hieman.
Lisää joukkoon loput raaka-aineet eli parsa, feta ja tomaatti.
Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehua vielä 2-3 min.
Koristeeksi sopii esimerkiksi kotimainen timjami.

Näillä onnistut!

Tattarijauho

Perinteisellä kivimyllyllä jauhettuja täysjyväjauhoja. Voit käyttää niitä leivontaan, kastikkeiden suurustamiseen sekä erilaiin puuroihin ja velleihin.

Tattarihiutale

Hiutalekoneella litistettyä tattaria. Hiutale kypsyy nopeammin kuin rouhe tai suurimo. Se sopiikin erinomaisesti aamupuuroksi.

Tattarisuurimo

Kokonaista, kuorittua tattaria. Perinteinen tattaripuuro tehdään suurimosta uunissa paistamalla. Tattarisuurimot sopivat vaikkapa sämpylätaikinan joukkoon. Niitä voidaan myös idättää.

Kaurahiutale

Keskisen Myllyn perinteiset, suuret täysjyväkaurahiutaleet ovat gluteenittomia ja lämpökäsittelemättömiä. Voit käyttää niitä niin leivonnassa kuin perinteisen kaurapuuron valmistuksessa.